Uključite se u raspravu o životu Roma

PRONI centar/Regionalni info-centar za mlade Osijek u ponedjeljak, 22. prosinca organizira raspravu na temu “Život Roma”.

Diskusija će se održati u prostoru Info-centra za mlade, Ribarska1, s početkom u 12 sati.

„Cilj nam je upoznati i senzibilizirati javnost o problemima s kojima se Romi susreću u svakodnevnom životu, s naglaskom na njihov obrazovni put, od predškolskog obazovanja do tržišta rada. S obzirom da je jako mali broj Roma uključen u obrazovni sustav, sudionici rasprave približit će nam koji su razlozi tome”, ističe Zdenka Radić, koordinatorica u PRONI centru. U raspravi će svoj rad predstaviti Udruga romskog prijateljstva Luna te Udruga baranjskih Roma. „Kroz osobna iskustva sudionika, namjeravamo smanjiti negativan stav mladih i predrasude prema romskoj populaciji te povećati razinu razumijevanja za njihov način života. Takav pristup olakšao bi integraciju romske populacije u život lokalne zajednice”, objašnjava Radić.

Rasprava se organizira u okviru projekta “Regionalni info-centar za mlade Osijek”, koji Centar za socijalno podučavanje, uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom. Suradnici na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje/CISOK Osijek te Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija.

🔥1