Zabranjena ljubav: Ljubomorni očuh pucao na Vanesu i muža

Vanesin očuh (47) čekao je da u subotu izađu iz kuće kako bi ih ubio. Njezin mladić se bacio na pod, a ona je pobjegla niz ulicu. Napadač se poslije mirno predao.

Čekao nas je cijeli dan u zasjedi. Kad sam izašao iz dvorišta, dojurio je automobilom. Vidio sam kako repetira pištolj i puca u mene. Jedva sam se spasio kad sam se bacio na pod. Jedan metak mi je prozujao kraj glave, a drugi okrznuo nogu, rekao nam je Kasim (17) iz zagrebačke Dubrave.

Na njega i njegovu ženu Vanesu (17) u subotu popodne pucao je njezin očuh. Prema njihovim riječima, od samog početka veze bio je ljubomoran na Kasima.

  • Nije se pomirio da je ona došla kod nas. Tražio nas je da mu za nju damo novac. Stalno je dolazio i prijetio pištoljem – rekao nam je zabrinuti mladićev otac. Cijela obitelj još je u šoku od pucnjave. Bili su u kući kad je očuh (47) u Fiatu Uno dojurio pred njih.


Kasim je srećom ostao živ

  • Vidio sam sumnjiv auto kako stoji u blizini. Zakočio je pred ulazom i izvadio pištolj. Ni sam ne znam koliko je puta pucao – prisjetio se Kasim. I dalje ne može vjerovati kako je srećom ostao živ. Meci su se kraj njega zabijali u pod. Nekoliko njih završilo je u cesti, a jedan je probio vrata ograde. Kasim je spretno pao i samo je izgrebao koljeno.

Vanesa je, kako bi se spasila od ljubomornog očuha, pobjegla niz susjednu ulicu.Nakon što je ispraznio spremnik, očuh je pobjegao, a obitelj je odmah zvala policiju. Čim su čuli pucnjavu, susjedi su izašli na ulicu.

– Ubili su Kasima, ubili su Kasima – vikali su susjedi. On se uspio pridići i od šoka šepajući otišao niz ulicu. Srce mu je snažno tuklo. Bio je ljutit, ali sretan što je preživo. Ubrzo je do kuće došla Hitna pomoć, no izgrebanog Kasima nisu odveli sa sobom. Policija je odmah krenula u potragu za očuhom, kojeg su ubrzo i pronašli.

Ljubav jača od mržnje

  • Čuli smo da se nije opirao. Sam im je predao oružje iz kojeg je pucao na djecu – rekao nam je Kasimov otac. Očuh je trenutno u pritvoru, a protiv njega su podnijete kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost života pokćerke i njezina muža i jer je nelegalno imao pištolj. 
Kasim i Vanesa su sretni jer su preživjeli, a napad na njih ih je još više povezao. Ne mogu jedno bez drugoga. Pokazali su svima da je njihova ljubav puno jača od razarajuće mržnje.
  • Htio me nasilno odvesti od njih. Jednom me odveo na selo, ali ja sam se vratila – kazala je Vanesa. Nije im jasno kako je očuh postao tako ljubomoran. Sretni su jer ga je policija zatvorila, no boje se da bi ih opet mogao napasti.

Sva autorska prava pripadaju news portalu 24sata.

Izvor:

http://www.24sata.hr/sudbine/zabranjena-ljubav-vanesin-ocuh-pucao-je-na-nju-i-decka-387788

0