Projekt TRAvel - interaktivna radionica

Projekt TRAvel – interaktivna radionica

Policijski službenici PU zadarske sudjeluju u provođenju projekta pod nazivom TRAvel – Travel, Variety, Equality and Learning (Putovanje, Različitosti, Jednakost i Učenje), koji projekt se provodi u organizaciji Udruge Roma „Ne boj se Madara) u sklopu  Programa „Mladi na djelu“, a financiran je od strane Agencije za mobilnost i programe EU, te Ureda za udruge Vlade RH.

Projekt se provodi u razdoblju od 12. do 19. rujna 2014. godine, a uključuje više aktivnosti na području Zagreba, Plitvica i Zadra.

Kao jedna od aktivnosti dana 16. rujna 2014. godine, u  Omladinskom hostelu Zadar, održano je edukativno predavanje i interaktivna radionica pod nazivom „Prevenirajmo nasilje i širimo toleranciju u društvu“.

Predavanje su održali policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske mr. sc. Ivana Marić, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju Službe kriminalističke  policije PU zadarske gđa. Vedranka Galac i  policijska službenica za terorizam i ekstremno nasilje Službe krim. policije gđa. Sonja Šimurina.

Predavanju je prisustvovalo trideset mladih osoba romske i neromske nacionalnosti iz Republike Hrvatske, Mađarske i Francuske i njihovi voditelji, a prisutne su policijski službenici tijekom predavanja upoznali sa preventivnim mjerama i projektima koje provode MUP RH i PU zadarska usmjerenim na probleme nasilja u obitelji, nasilja među mladima i nasilja nad ženama.

Također su mladi upoznati sa zakonskom regulativom i postupanjima policije u slučajevima nasilja i diskriminacije, kao i sa problemom trgovine ljudima, te sa institucijama u RH i Zadarskoj županiji  kojima se mogu obratiti ukoliko postanu žrtve nedopuštenih ponašanja.

Policijski službenici su tijekom predavanja i interaktivne radionice nastojali osvijestiti mlade o neprihvatljivosti nasilja te potaknuti aktivnu borbu protiv diskriminacije i socijalnog uključivanja na temelju pripadnosti nekoj nacionalnosti ili društvenoj skupini.

Mladi su iznosili svoja iskustva i iskustva iz svoje okoline vezano uz nasilje i diskriminaciju, te su razgovarali o međusobnim različitostima, sličnostima, prihvaćanju i toleranciji, te su davali svoje prijedloge kako se zaštititi i kome se obratiti u slučaju nepoštivanja ljudskih prava.

18.rujna u službenim prostorijama Policijske uprave zadarske načelnik Neven Paškalin primio je predsjednika Udruge Muhameda Zahirovića i članove Udruge iz Mađarske, Hrvatske i Francuske

Izvor:

http://zadarska.policija.hr

« od 5 »

 

🔥0