Susret s djecom i mladima romske nacionalne manjine

Susret s djecom i mladima romske nacionalne manjine

Jutros je u parku Zrinjevac zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dočekao djecu i mlade romske nacionalne manjine koja kreću u 4. ljetnu školu na Malom Lošinju, u organizaciji Centra za provedbu integracija Roma u RH i EU i udruge Romano Anglonipe iz Njemačke.

ako je objasnila predsjednica Centra Anka Dalipovski, u školi u sklopu kampa Čikat na Malom Lošinju sudjelovat će 60-ak djece i mladih iz Hrvatske, Srbije i Njemačke. U 10 dana trajanja škole organizirat će se razne radionice kao što su Povijest Roma i romski jezik, a posebno zanimljiva biti će radionica Mediji, na kojoj će snimati dokumentarne filmove koje će kasnije prikazivati u svojim domovinama.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je udrugama Roma u Njemačkoj i Srbiji, te Centru za provedbu integracija Roma u RH i EU na ovom hvalevrijednom projektu, te im zaželio uspješan rad u ljetnoj školi i dobar provod.

Nakon susreta s gradonačelnikom, djeca i mladi, zajedno s organizatorima, posjetit će Memorijalni centar u Jasenovcu i Romsku kuću u Bjelovaru, a prije odlaska na Lošinj okrijepit će se na jezeru Bundek, gdje je Grad Zagreb za njih organizirao ručak, na kojem će im se, kako je obećao, nakratko pridružiti i gradonačelnik Bandić.

Izvor:

http://www.zagreb.hr

 

 

0