Humanitarna pomoć za žrtve poplava

Humanitarna pomoć za žrtve poplava

Udruga „Ne boj se – Madara“ protekli je tjedan prikupljala humanitarnu pomoć za stradale u poplavama na području Slavonije. Udruga je sa svjim članstvom prikupila humanitarnu pomoć koju je dana 24. 05. 2014. godine u jutarnjim satima sa 3 kombija prevezla u Slavonski Brod i selo Bošnjaci pored Županje.

Donatori su bili Neđad Alikić, Arif (Žmirica) Osmanović, Hamdija Seferović, Senaid (Senko) Zahirović, Rasim (Gero) Seferović, Muhamed Zahirović, Filip Horvat te ostali članovi.

 U subotu 24.05.2014. godine sa 3 kombija i 2 osobna automobila u 8:00 sati je donacija krenula u Slavoniju. U prikupljanju humanitarne pomoći kao i u prijevozu sudjelovali su osim gore navedenih i Hajrudin (Hajro) Ahmetović, Kemal Ahmetović, Zuhdija Ahmetović, Mesud Seferović, Fehim (Foki) Osmanović i ostali članovi.

 U Slavonskom Brodu dočekao nas je predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Slavonskog Broda g. Robert Radić, s kojim je dogovoreno da će humanitarna pomoć biti podijeljena onima kojima je sada najpotrebnija, a to su stanovnici poplavljenih područja.

Romi su nas u Slavonskom Brodu uputili u Volonterski centar Slavonski Brod, koji su preuzeli donaciju te ju istoga dana prevezli u prihvatilište za stradale u mjestu Otok. Sa ostala 2 kombija smo se uputili u selo Bošnjaci pored Županje, gdje su privremeno smješteni izbjegli iz Gunje i okolnih sela kojima je prijetila poplava. Tamo smo donaciju predali Hrvatskom pokretu za život i obitelj, čiji su predstavnici odmah pozvali potrebite kako bi im pomoć što hitnije bila uručena.

 Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim donatorima kao i svima koji su pomagali u prikupljanju i distribuciji humanitarne pomoći. Nadamo se da će ova pomoć barem malo olakšati tešku situaciju u kojoj su se našli stanovnici poplavljenih područja. Njihovo zadovoljstvo nam je pokazalo da im je pomoć itekako potrebna te pozivamo sve koji mogu da se priključe i doprinesu akciji.

Izvor:

http://www.madara-nebojse.hr

« od 2 »

0