ZGAZIO DIJETE NA PJEŠAČKOM: Mališan stradao pred majčinim očima!

ZGAZIO DIJETE NA PJEŠAČKOM: Mališan stradao pred majčinim očima!

Bili smo na polovici pješačkog prijelaza kada se taj auto pojavio. Udario je Mihajla i oteo mi ga iz ruke, a mene bacio na koljena. Pritrčala sam sinu, ali sam odmah shvatila da mu nema pomoći, bio je sav modar. Vozač je izašao iz auta i kazao mi: Što da ti radim, ubio sam ti dijete ispričala je neutješna majka 10godišnjeg dječaka.

Desetogodišnji Nišlija Mihajlo Dumitru, poginuo je jutros oko 07:35 minuta na Bulevaru Cara Konstantina u naselju Nikola Tesla, kada ga je na obilježenom pješačkom prijelazu jugom” udario GS (49) iz okoline Niške Banje.

Mališana, kojeg je majka Nusreta povela u školu, vozilo je odbacilo na udaljenost od dvadesetak metara pa je preminuo na licu mjesta. Policija je priopćila da je uzrok nesreće nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prijevozu, zbog čega će protiv vozača juga” biti podnijeta kaznena prijava za teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Neutješna majka Nusreta doživjela je šok, jer joj je sin stradao pred očima.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Bili smo na polovici pješačkog prijelaza kada se taj auto pojavio. Udario je Mihajla i oteo mi ga iz ruke a mene bacio na koljena. Pritrčala sam sinu ali sam odmah shvatila da mu nema pomoći, bio je sav modar. Vozač je izašao iz auta i kazao mi: Što da ti radim, ubio sam ti dijete“. Bila sam užasnuta, pokušavala sam zaustaviti neko vozilo da bismo Mihajla prebacili do bolnice, a nitko se nije osvrtao na moje zapomaganje jada se nesretna majka.
Mihajlo je bio učenik četvrtog razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačiću Niškoj Banji. Njegov djed Gafur priča da ga je najčešće on vodio na nastavu.

 Foto: Telegraf


Foto: Telegraf

Dan prije tragedije proveli smo učeći nejednadžbe. Kazao mi je: Deda, dobro si me naučio, prvi ću se javiti da odgovaram matematiku“. Ponosio sam se unucima, svi me znaju u njihovoj školi. Jednog odvedem ujutro, drugog popodne, pa navečer opet idem da ga uzmem. Stalno sam bio s njima, bojao sam se da im se nešto ne desi, ali eto nisam mogao spasiti Mihajla vajka se ožalošćeni starac.
Mještani naselja Nikola Tesla kažu da ovo nije prvi put da ljudi ginu u ovoj ulici.
Bulevarom se brzo vozi iako na ulici uvijek ima puno pješaka. Tražili smo da nam postave semafore ali nam je rečeno da nema tehničkih mogućnosti kaže jedan Nišlija iz ovog dijela grada.

Izvor:

http://www.telegraf.rs