VMO Sitnice: Umjesto za veselicu, novci idu za školsku kuhinju

VMO Sitnice: Umjesto za veselicu, novci idu za školsku kuhinju

Jučerašnji Svjetski dan Roma, obilježen je i u Romskom naselju Sitnice kod Murskog Središća, i prema riječima predsjednika VMO-a Sitnice, Milorada Mihanovića (na slici), na način kao niti do jednom do sada.

Novost je u tome što nije održana nikakva prigodna akademija ili zabava kao ranijih godina, nego je održana samo Svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Sitnice.

Na sjednici je donijeta hvalevrijedna i primjerna odluka, prema kojoj se novci koje od Grada Mursko Središće, Romi iz Sitnica dobivaju za proslavu svog dana, ovaj puta neće potrošiti za tu svrhu nego će biti prebačeni na račun Osnovne škole Mursko Središće, kao pomoć roditeljima i djeci koji si ne mogu sami platiti prehranu u školskoj kuhinji.

– Shvatili smo da je dosta bilo veselica, pjevanja pa i opijanja i vrijeme je za neko „novo lice“ svih nas, a najbolji način za to je pomoć najpotrebitijima. Znamo kako pojedini naši sumještani imaju poteškoća oko sufinanciranja školske kuhinje i premda nije mnogo, negdje oko četiri tisuće kuna, odlučili smo to dati kao svoj prilog njima i njihovoj djeci, kazao nam je Mihanović, ponosan na ovakvu odluku svog Vijeća, ali i gotovo svih žitelja naselja Sitnice.

Izvor:

http://www.emedjimurje.hr