Udruga Sfera sa svojim volonterima nastavlja provedbu građanske akcije

Udruga Sfera sa svojim volonterima nastavlja provedbu građanske akcije

U petak, 18. ožujka 2016. u romskom naselju Kuršanec, članice Udruge Sfera sa svojim su volonterima, mještanima naselja, organizirali aktivnost opremanja prostorije u Romskom obiteljskom centru u kojem volonteri Udruge svakodnevno učenicima nižih razreda Osnovne škole Kuršanec pružaju  pomoć u učenju.

21

Ova se građanska akcija provodi zahvaljujući financijskoj podršci regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Ovom aktivnošću opremljena je mini knjižnica ormarićima za knjige, s više od šezdesetak lektrinih naslova, vrećama za sjedenje i didaktičkim igračkama. Sva ova oprema stvorit će preduvjete za postizanje boljeg školskog uspjeha učenika koji su polaznici programa „Pomoć u učenju“ koji Udruga Sfera u Kuršancu provodi već treću godinu za redom. Ova će mini knjižnica omogućiti organiziranje raznih aktivnosti koje će Udruga provoditi u budućnosti a kojima će uz djecu, nastojati uključiti i njihove roditelje.

3 4

Predsjednica Udruge, Maja Odrčić Mikulić, ističe kako je zadovoljna načinom na koji su mještani romskog naselja Kuršanec reagirali na provedbu akcije te se u velikom broju uključili u njenu provedbu. Akciji se ukupno pridružilo 12 volontera iz romskog naselja koji su pomogli u opremanju i uređivanju mini knjižnice.
Uz opremanje mini knjižnice, ciljevi ove akcije jesu promoviranje volonterstva i društveno korisnog rad u zajednici a ovolik broj mladih i veselih Roma uključenih u provedbu akcije pokazuje da je akcija i više no uspjela.

Autor: Udruga Sfera