U romskom naselju pronađeno veliko leglo zmija

U romskom naselju pronađeno veliko leglo zmija

Autor: Sounset Radio Brod

U romskom naselju na Jelasu u Slavonskom Brodu danas je u neposrednoj blizini obiteljskih kuća pronađeno oko 200 zmijskih jajašaca.

Svjedoci su odmah pozvali policiju i Županijski centar 112 Slavonski Brod, pozvali su i veterinarsku službu, a na mjesto pronalaska jajašaca došao je i jedini ovlašteni zmijar u Hrvatskoj Darko Karamazan.

“Treba sada vidjeti što napraviti, trebaju se legla preseliti na drugo mjestu. U pitanju je leglo zmije bjelouške koja je inače korisna zmija jer se hrani miševima”, rekao je Karamazan.

Čedo Todorović iz Udruge Ludari kaže kako je razlog što je gnijezdo zmija toliko blizu kućama taj što se odvodni kanali ne čiste.

“Naselje se nalazi uz odvodne kanale koji su zarasli, a s druge strane naselja su njive, neke od njih su isto zarasle. Najezda zmija je velika. Zadnja kuća u naselju je okružena šikarom, nažalost čak i građani dolaze iz grada i bacaju smeće, više puta su ljudi prijavljivani, ali nažalost komunalna služba ne radi svoj posao”, rekao je Todorović.

Iako su službe odmah izašle na teren, svakako je riječ o ozbiljnoj situaciji, te su stanovnici romskog naselja u strahu, pogotovo djeca, jer tko zna koliko još takvih legla ima.

Izvor:

http://www.soundset.hr

Zmijsko leglo u blizini kuća u Romskom naselju
64931118672.1
64931118672.1
« 1 od 2 »
[bha size=’468×60′ variation=’01’ align=’aligncenter’]