• Početna »
  • Hrvatska »
  • U Kuršanec Lug ulaže se prema mogućnostima, a nagomilani problemi polako se rješavaju
U Kuršanec Lug ulaže se prema mogućnostima, a nagomilani problemi polako se rješavaju

U Kuršanec Lug ulaže se prema mogućnostima, a nagomilani problemi polako se rješavaju

Danas, 24. kolovoza je u prostorima čakovečke Gradske vijećnice održan sastanak vezan uz programe i projekte koji se odvijaju u romskom naselju Kuršanec Lug. Na sastanku su pored gradonačelnikaStjepana Kovača i zamjenika gradonačelnika Romana Bogdana, bili nazočni i pročelnici gradskih Upravnih odjela, predstavnici Vijeća romske nacionalne manjine Čakovca Josip Petrović i Kristijan Oršuš, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Antonija Canjuga te saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi.

img_0054

U romsko naselje Kuršanec Lug ulaže se prema mogućnostima, vodeći računa o iskazanim potrebama, rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač. Do naselja je dovedena kanalizacijska mreža, a obnovljena je i proširena prometnica koja vodi u Kuršanec Lug. Preduvjet za izgradnju kanalizacije u naselju je legalizacija, koja je u tijeku. Osim toga, održana je i akcija čišćenja naselja, deset Roma zaposleno je na javnim radovima, a novcima dobivenim od Savjeta za nacionalne manjine RHuredit će se multimedijski prostori u Romskom društvenom centru.

img_0050

Predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Čakovca Josip Petrović, rekao je da je Romima prioritetuređenje prometnica u naselju, jer se nakon kiša na njima zadržava voda. Predstavnici Roma, kao problem su istaknuli potrebu priključenja kućanstava na električnu mrežu. I ovdje je preduvjet za rješavanje problema legalizacija. Saborski zastupnik Veljko Kajtazi naglasio je da ovo romsko naselje postoji stotinu godina te da nije moguće u godinu dana riješiti nagomilane probleme. No, u posljednje tri godine, zahvaljujući odličnoj suradnji s Gradom Čakovcem stvari su se pokrenule.

Izvor: međimurje.hr