Srbija: Apatinski Romi izglasali formiranje Mjesne zajednice u svom naselju

Srbija: Apatinski Romi izglasali formiranje Mjesne zajednice u svom naselju

Foto: 025info.rs

SRBIJA/APATIN – Referendum o formiranju Mjesne zajednice u Romskom naselju u Apatinu održan je od petka, 23. prosinca, do utorka, 27. prosinca 2016. godine. Pravo glasa na referendumu imalo je točno 1.403 žitelja ovog naselja, a glasovanje je obavljeno na jednom biračkom mjestu.

Nakon pet dana, stiglo je i službeno priopćenje da su stanovnici Romskog naselja u Apatinu sa 796 glasova za i 24 protiv odlučili imaju vlastitu Mesnu zajednicu.

Povjerenstvo za provedbu referenduma, na čijem čelu je pomoćnik predsjednika općine Apatin, Jevto Milojević, priopćila je večeras da je od 1.403 stanovnika s pravom glasa, 820 glasača izašlo na glasovanje. Za formiranje Mjesne zajednice glasovalo je 796,24 protiv, ni jedan glas nije bio valjan.

Milojević se zahvalio svim žiteljima Romskog naselja u Apatinu i čestitao im. Izrazio je nadu da će AP Vojvodina i Republika Srbija prepoznati i podržati ovu priču i da će građani Romskog naselja imati samo benefite od nje. Predsjednik povjerenstva za provedbu referenduma istaknuo je i značaj većine Apatinskih stranaka koje su podržale formiranje Mjesne zajednice u Romskom naselju i dodao kako je vjerojatno i zbog toga rezultat takav. Milojević je za kraj rekao kako nije bilo nikakvih nepravilnosti, kako se za pet dana referenduma ni jedan incident nije dogodio, ni jedan ispad, i kako je time više nego zadovoljan.

Izvir: 025info.rs