Slavonski Brod: Započela izgradnja modernog dječjeg igrališta u romskome naselju

Slavonski Brod: Započela izgradnja modernog dječjeg igrališta u romskome naselju

Foto: Milan Mitrović

Autor: Romski Portal

Slavonski Brod: Dana 09.veljače je u romskome naselju Mjesnog Odbora “Josip Rimac” započela izgradnja modernog dječjeg igrališta. “Sama ideja o postavljanju modernog dječjeg igrališta u Romskom naselju nastala je kao dio programa „Krenimo zajedno“, koji su UNICEF, Pučko otvoreno učilište „Korak po Korak“, OŠ „Hugo Badalić“ iz Slavonskog Broda i predstavnici romske nacionalne manjine, uz podršku Grada Slavonskog Broda, provodili u razdoblju od studenog 2014. do studenog 2015. godine s ciljem uspješnijeg uključivanja romske i druge djece iz socijalno ugroženih obitelji u osnovnu školu. Novo moderno dječje igralište, vrijednosti oko 100.000,00 kuna, oprema UNICEF, a Grad Slavonski Brod je osigurao pripremu terena, infrastrukturu za opremanje, rasvjetu i održavanje igrališta. Igralište će se nalaziti uz lokaciju budućeg Društvenog doma u Naselju Josip Rimac, gdje živi velik broj romskih obitelji, čiju izgradnju financira grad Slavonski Brod”, izjavila je Jastra Gubić, mag.nov. viši stručni suradnik za odnose s javnošću i protokol za grad Slavonski Brod.

Projekt izgradnje Društvenog doma u Romskom naselju je u fazi izdavanja građevinske dozvole. Površina društvenog doma će biti oko 550 m2, a ukupna vrijednost projekta izgradnje iznosi oko 3,2 milijuna kuna. Društveni dom će se sastojati od ureda, prostora za udruge, igraonice, male i višenamjenske dvorane, prostora za pripremu hrane te poslovnog prostora. Uz dvorane je predviđena dijelom natkrivena terasa, a glavni ulaz će biti prilagođen osobama s invaliditetom. Također uz Društveni dom je planirana i izgradnja pristupne pješačke staze u Romskom naselju.

Predsjednik Vijeća Romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, Milan Mitrović, te predsjednik Udruženja Roma “Ludari” rumunjskog porijekla, Robert Radić kao predstavnici romske zajednice koji su sudjelovali u programu „Krenimo zajedno“, ovim putem zahvaljuju gradu Slavonskome Brodu, UNICEF-u na ovu vrijednu investiciju koja je vrlo značajna za romske mališane i za romsku zajednicu.

Slavonski Brod: Započela izgradnja modernog dječjeg igrališta u romskome naselju