Sisak: Đulijano Jašarević, mladi talentirani plesač robotskog plesa

Sisak: Đulijano Jašarević, mladi talentirani plesač robotskog plesa

Đulijano Jašarević u plesnoj izvedbi (Foto: NOVA TV Content Team)
Autor: NOVA TV Content Team

Možda ste negdje u Sisku uočili mladog talentiranog plesača koji se savija i izvodi pokrete kao da je od gume. Đulijano Jašarević ne propušta niti jednu priliku u kojoj može pustiti glazbu i svu svoju snagu i talent usmjeriti na ples koji iziskuje potpunu kontrolu tijela.

Ovim plesom 19-godišnji Đulijano bavi se više od dvije godine. Gdje god se pojavi plijeni pažnju znatiželjnih prolaznika koji ovu vrstu plesa imaju prilike zaista rijetko vidjeti. Dok je u SAD-u tzv. robotski ples raširena vrsta umjetničkog izražavanja, u Hrvatskoj se njime bavi tek mali broj zaljubljenika u ovu vrstu pokreta.

Iako brojni pokreti u ovom plesu izgledaju kao da prkose zakonima fizike, Đulijano objašnjava kako je za dobru izvedbu potrebno izdvojiti samo jako puno truda. Otkako je kao 17-godišnjak otkrio imena najpoznatijih izvođača na svijetu, iz ruku ne ispušta svoj mobitel na kojem ne prestaje pregledavati Youtube videa izvedbi onih koji su u ovom plesu mladom Đulijanu uzor. Svjestan važnosti i moći društvenih mreža, ovaj talentirani Siščanin snima svoje izvedbe na brojnim lokacijama u gradu, a zatim ih postavlja online kako bi njegov talent mogla vidjeti što šira publika, a nadamo se, među njima i neki “lovac na talente”. Za dobre snimke koje vjerno dočaravaju njegov talent Đulijano koristi Huawei P10 s Leica dvostrukom kamerom koja omogućuje oštrije, čišće i još življe boje.

Koreografija se ne osmišljava, već samo prati ritam

U njegovim izvedbama, Đulijano otkriva, koreografija ne postoji. Njegov je zadatak slušati glazbu, i pokretima koje uvježbava svaki dan, pratiti ritam.

“Radim ovo kad god uhvatim vremena, a trenutno je to gotovo svakodnevno. Ples je nešto čime se želim baviti cijeli život, a u budućnosti volio bih otvoriti svoju plesnu školu. Ne znam koliko će mogućnosti za to biti u Hrvatskoj, ali možda negdje vani”, kaže Đulijano.

Čovjek od gume

Đulijano Jašarević već je nekoliko puta nastupao u svom rodnom gradu. U srednjim školama, lokalnim kazalištima i na uličnim gradskim manifestacijama. Mnogi koji su vidjeli njegov nastup dali su mu nadimak “čovjek od gume”. Naziv mu laska, ali tvrdi kako je za pokrete koje on izvodi bitno jako puno vježbe. Bez obzira na bol koju mora ponekad trpiti, njegov je cilj biti najbolji u onome što najviše voli.

Sadržaj je napravljen u produkciji “NOVA TV Content Teama” u suradnji s “Huawei Hrvatska” .

Izvor: dnevnik.hr