• Početna »
  • Hrvatska »
  • Savez Roma u R.H. “Kali Sara” održao radionicu “Edukacijski program – osnove novinarstva u redakciji časopisa Phralipen”
Savez Roma u R.H. “Kali Sara” održao radionicu “Edukacijski program – osnove novinarstva u redakciji časopisa Phralipen”

Savez Roma u R.H. “Kali Sara” održao radionicu “Edukacijski program – osnove novinarstva u redakciji časopisa Phralipen”

Foto: kalisara.hr

7. listopada, održana je radionica “Edukacijski program – osnove novinarstva u redakciji časopisa Phralipen” u Hotelu “I”. Radionica je bila podijeljena na dva modula na kojima je predavač Ivan Vrdoljak, novinar i urednik na RTL Televiziji, polaznike uveo u osnove novinarskog izražavanja, novinarske vrste i oblike, kriterije dobrog pisanja i upoznao s etičkim načelima novinarstva. Osim teorijskog dijela, polaznici su kroz praktični dio primijenili naučeno te analizirali s predavačem članke iz hrvatskih medija. Radionica je organizirana u svrhu osposobljavanja suradnika-dopisnika za rad na časopisu Phralipen, glasilu romske nacionalne manjine. Polaznicima radionice predsjednica SRRH “KALI SARA”, Suzana Krčmar, i saborski zastupnik, Veljko Kajtazi, podijelili su potvrde o sudjelovanju.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Izvor: kalisara.hr