Roditelji i učitelji zajedno za djecu

Roditelji i učitelji zajedno za djecu

Program “Krenimo zajedno” provodi ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem “Korak po korak” u dvije osnovne škole – Osnovnoj školi “Braće Bobetko” u Sisku i Osnovnoj školi “Hugo Badalić” u Slavonskom Brodu. Cilj programa je osnažiti suradnju između roditelja i škole te kroz jačanje kompetencija roditelja olakšati djeci Romima i djeci iz socijalno ugroženih obitelji polazak u školu i prvi susret sa školskim klupama. U svakoj od škola se jednom tjedno održavaju radionice za roditelje, a vode ih učiteljice razredne nastave i romski pomagači/pomagačice. Naši suradnici ovog su tjedna posjetili naše roditelje i učitelje u Sisku i u Slavonskom Brodu na njihovim predzadnjim susretima prije nego što i svi oni krenu na svoje ljetne praznike.

Program “Krenimo zajedno” provodi ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem “Korak po korak” u dvije osnovne škole – Osnovnoj školi “Braće Bobetko” u Sisku i Osnovnoj školi “Hugo Badalić” u Slavonskom Brodu. Cilj programa je osnažiti suradnju između roditelja i škole te kroz jačanje kompetencija roditelja olakšati djeci Romima i djeci iz socijalno ugroženih obitelji polazak u školu i prvi susret sa školskim klupama.

Učitelji, stručni suradnici i ostali odrasli koji rade s djecom, stoga su sudjelovali u nizu stručnih usavršavanja za djelatnike uključenih škola.

U svakoj od škola se jednom tjedno održavaju radionice za roditelje, a vode ih učiteljice razredne nastave i romski pomagači/pomagačice. Na radionice dolaze roditelji s djecom predškolske dobi te skupa sudjeluju u aktivnostima koje potiču razvoj predmatematičkih i predčitačkih vještina. Osim rada na radionicama, roditelji i djeca dobivaju materijale, te i kod kuće mogu kod djeteta poticati razvoj.

Naše/i suradnice/i Sanja Brajković, Luka Dugi i Maša Komadina ovog su tjedna posjetili naše roditelje i učitelje u Sisku i u Slavonskom Brodu na njihovim predzadnjim susretima prije nego što i svi oni krenu na svoje  ljetne praznike.

Ovog puta su se radionice, koje se inače održavaju u školi, održale u samim naseljima, na otvorenom. Igralo se i zabavljalo, čitale se slikovnice i razgovaralo se. U naselju ‘Josip Rimac’ u Slavonskom Brodu domaćini su također organizirali program pa je Udruga Roma ‘Ludari’ prikazala tradicionalni romski ples, dok su u naselju Capraške Poljane u Sisku djeca imala priliku izrađivati plakat, slušati priču, koristiti tablete i natjecati se u sportskim igrama. Fotografije koje su pred vama posvjedočile su tome  da i kad nema škole, ima učitelja i roditelja koji rade ZAJEDNO ZA djecu.

Izvor:

http://reyn-hrvatska.net

Roditelji i učitelji zajedno za djecu
Roditelji i učitelji zajedno za djecu (7)
Roditelji i učitelji zajedno za djecu  (7)
« 1 od 7 »
[bha size=’468×60′ variation=’01’ align=’aligncenter’]