Različiti interesi dovode do podjela u romskoj nacionalnoj manjini

Različiti interesi dovode do podjela u romskoj nacionalnoj manjini

Prenosimo dopis predsjednika udruge mladih Roma “Romska budučnost“ Rijeka, gdin Etem Fazli.

U predizbornim aktivnostima te nakon izbora,zbog različitih osobnih interesa te interesa stranka i udruga pojavljuju se podjele i sukobi unutar romske nacionalne manjine ,što negativno utječe na ukupni organizacijski potencijal i rezulatate romske nacioanlne manjine.

Stoga je potrebno formirati izborne liste ( sukladno promjenama Ustavnog zakona o pravima nac.manijma ) s kvalitetnim kandidatima koji imaju intelektualni kapacitet, koje su školovane i imaju jaku osobnost, dokazane rezultate u manjinjskom radu, koji su spremni za timski rad i rad za opče dobro te demokratski dijalog.

Za saborskog zastupnika treba podržati osobu koja posjeduje navedene kvalitete te koja je spremna na široku suradnju s udrugama, viječima i predstavnicima, uvažavajuči njihove potrebe, te se očekuje da u svom radu konzultira istoimene .

Ovim putem pozivamo pripadnike romske nacionalne manjine da izađu na izbore za vijeća i predstavnike te na parlamnetarne izbore i glasuju za kandiadte koji če na najbolji način zastupati, predstavljat i štiti njihove interese, ujedno se pozivaju da provjere jesu registrirani kao Romi u Uredu državne uprave!

Etem Fazli bacc.inž.prom.

                                                                      Predsjednik udruge mladih Roma

                                                                             “Romska budučnost“ Rijeka