Projekt Udruženja Roma “Ludari”, Rumunjskog porijekla “Zajedno možemo više”

Projekt Udruženja Roma “Ludari”, Rumunjskog porijekla “Zajedno možemo više”

Autor: Čedo Todorović

Udruženje Roma “Ludari ” Rumunjskog porijekla, održalo je u subotu 14.11.2015, konferenciju za medije o projektu izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2015./2016. Projekt će se provoditi u suradnji s Glazbenom školom Slavonski Brod. Projekt je usmjeren prvenstveno mladima od 15 do 29 godina koji nisu u redovnom sustavu obrazovanja, a nisu ni zaposleni. Cilj projekta je uključivanje mladih u civilno društvo, te njihovo motiviranje na aktivno djelovanje, te bolju integraciju u društvo.

Projekt traje 11 mjeseci i za to vrijeme će se provoditi nekoliko aktivnosti;

  • Obrazovanje o ljudskim pravima i poštivanje različitosti,
  • Interaktivne radionice informatičke pismenosti,
  • Uključivanje mladih Roma u rad Pjevačkog zbora.

Opći cilj projekta će omogućiti djeci i mladima da kroz izvaninstitucionalne aktivnosti steknu potrebna znanja i vještine za nastavak obrazovanja ili pronalazak zaposlenja, a samim tim i kvalitetniji život. Provedbom projekta pružit će se potpora mladim Romima koji su zbog raznih razloga prijevremeno napustili školovanje. Realizacijom planiranih aktivnosti će se podići svijest mladih Roma i javnosti o važnosti obrazovanja, savjetima o pravilnom učenju i mjestima za pružanje pomoći. Mladi će realizacijom ovog projekta steči socijalne vještine i kompetencije koje će im pomoći u integraciji u širu zajednicu.

Osim najave projekta “Zajedno možemo više”, podijeljene su zahvalnice i potvrde stečenih kompetencija volonterima sa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskome Brodu koji su volontirali na projektu “Pruži ruku pomoći mladim Romima” kojeg je financirala Zaklada “Hrvatska za djecu”.

Projekt Udruženja Roma "Ludari", Rumunjskog porijekla "Zajedno možemo više"

 

Više u video prilogu info SBTV-a.