• Početna »
  • Svijet »
  • Preseljeni svi Romi iz Belvila: Useljeno preostalih 25 romskih porodica sa trase Mosta na Adi
Preseljeni svi Romi iz Belvila: Useljeno preostalih 25 romskih porodica sa trase Mosta na Adi

Preseljeni svi Romi iz Belvila: Useljeno preostalih 25 romskih porodica sa trase Mosta na Adi

U naselju Jabučki rit, danas je Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, uručila ključeve za 25 romskih obitelji s trase “Belvila”.

672961_belvil-foto-beoinfo-1_fGradska sekretarka podsjetila je da se danas useljenjem preostalih obitelj završava preseljenje ljudi sa trase “Belvila” odnosno neformalnog naselja unutar izgradnje pristupnih puteva ka mostu preko rijeke Save.

672962_belvil-foto-beoinfo-2_f

– Sa današnjim danom završava se raseljavanje preostalih obitelji iz tog neformalnog naselja tako što je Grad Beograd obezbedio stanove za ukupno 49 obitelji koje su se nalazile na tom mjestu. Zalaganjem ove gradske vlasti realiziran je akcijski plan iz 2012. godine, prema kojem ništa nije rađeno, da bi 2014. godine pokrenuta njegova realizacija, a rezultat je taj da je građanima osiguran krov nad glavom. Ovo je za njih prilika za nov početak, jer su time stekli uvjete za normalan razvoj i život svojih obitelji, a Grad Beograd će i dalje nastaviti da se ponaša odgovorno, pri čemu će prioritet biti naši najsiromašniji sugrađani i oni kojima je pomoć najpotrebnija – istakla je Nataša Stanisavljević.

672963_belvil-foto-beoinfo-3_fUseljenju je nazočio i Vladimir Ilić, direktor Gradskog centra za socijalni rad, Nebojša Stojanović, zamjenik direktora JP “Gradsko stambeno”, i Aleksandra Krstić, pomoćnica tajnika, kao i predstavnici Europske investicijske banke.

U realizaciji akcijskog plana sudjelovale su gradske službe i “Beokom servis”, a investitor objekata je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Izvor:

http://www.blic.rs