Poziv na edukaciju o volontiranju zaposlenika

Poziv na edukaciju o volontiranju zaposlenika

Poštovani,

Pozivamo neprofitne organizacije, posebice udruge i zaklade, koje djeluju kao organizatori volontiranja da se prijave na dvodnevnu edukaciju za razvoj volonterskih programa koji uključuju poslovni sektor.

Poziv i edukacija namijenjeni su organizatorima volontiranja koji imaju osnovna predznanja i kapacitete (znanja, vještine, mogućnosti) ili iznimno izraženu volju i spremnost za razvoj volonterskih programa i žele napraviti značajniji iskorak u razvoju programa kroz uključivanje zaposlenika tvrtki i organizaciju aktivnosti u kojima može volontirati veliki broj volontera .

Edukacija će se održati 17. i 18. listopada 2016. godine u prostoru Volonterskog centra Osijek u Esseker centru, Ribarska 4-6, 1. kat, lokal 31, od 10:00 do 16:00 sati.

Cilj edukacije je unaprijediti kapacitete predstavnika neprofitnih organizacija za postavljanje, razvoj i provedbu volonterskih programa koji u volontiranje uključuju zaposlenike poslovnih organizacija, a specifični ciljevi su unaprijediti sposobnosti, znanja, vještine i stavove sudionika edukacije o konceptu volontiranja zaposlenika, strategijama i metodama suradnje i partnerstva s poslovnim organizacijama, organiziranju volonterskih aktivnosti i programa sukladno društvenim potrebama te načinima promocije mogućnosti za volontiranje zaposlenika.

Edukaciju provodimo kroz projekt „Širenje područje suradnje – korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ financiran sredstvima Europske unije iz programa IPA 2012, a sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukoliko ste zaintersirani sudjelovati na edukaciji te imate ozbiljnu namjeru i kapacitete razvijati vaš volonterski program u koji želite uključiti zaposlenike poslovnog sektora , molimo popunite prijavnicu te ju popunjenu pošaljite na info@vcos.hr.

Rok za prijavu je četvrtak 13. listopada 2016. godine.

Srdačan pozdrav,

Volonterski centar Osijek

Izvor: vcos.hr