‘Most za bolje sutra’ Udruge Enas iz Slavonskog Broda

‘Most za bolje sutra’ Udruge Enas iz Slavonskog Broda

Slavonskobrodska udruga Enas uspješno je provela prvu aktivnost projekta „Most za bolje sutra“, a riječ je o nizu predavanja naziva „Korak do izvrsnosti – postavke za stvaranje uspjeha“ koje su za cilj imale poboljšati komunikacijske vještine kod mladih, te ojačati njihovo samopoštovanje i samopouzdanje.

Radionice su se održale u periodu od 24.11.2015. do 26.11.2016. godine u Slavonskom Brodu i to u prostorima slavonsko-brodskog Centra mladih i prostorima udruge Enas, te u Bebrini, odnosno prostorima Bebrinske udruge mladih BUM.

Riječ je o radionicama koje su se bazirale na neformalnom obrazovanju gdje su mladi sa područja našeg grada i okolice imali priliku razmisliti o tome tko su oni i na koji način svojim odlukama kreiraju budućnost.

Radionice su održane sa projektnim partnerima – Bebrinskom udrugom mladih BUM te Kreativnom udrugom Bogatstvo u nama, dok je sam projekt financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

Sudionici su, kroz 3 dana aktivnosti, imali priliku saznati o tome tko su oni i kako vide sebe u društvu, kako koristiti SWOT analizu i druge alate u samorefleksiji, što je to karizma i kako pravilno komunicirati, što je to Kaizen pristup te kako ispravno podesiti postavke za stvaranje uspjeha u životu i na taj način ostvariti proces samoaktualizacije.

Tijekom realizacije projektnih aktivnosti ugostili su, zajedno s partnerima, 48 mladih sa područja grada Slavonskog Broda i okolice, od kojih posebno izdvajaju radionice sa mladim romima koje su održali u prostorima udruge Enas zajedno sa Kreativnom udrugom Bogatstvo u nama, budući da je projekt inkluzivnog karaktera.

Udruga Enas nastavlja sa projektnim aktivnostima te u 12 mjesecu najavljuje sljedeću aktivnost naziva „Integriraj me“, a riječ je o zapošljavanju osobe sa težom zapošljivošću sa područja grada Slavonskog Broda i okolice po modelu „intership“. Planiramo zaposliti jednu osobu na mjesec dana koja će kroz stjecanje konkretnih znanja, kompetencija i vještina biti osnažena za aktivno sudjelovanje u pronalasku zaposlenja ili samozaposlenja.

Ovim putem pozivamo sve mlade nezaposlene osobe u dobi od 18 do 29 godina, sa područja grada Slavonskog Broda i okolnih sela, da nam se obrate na e-mail: udruga.enas.projekti@gmail.com sa kratkim životopisom.

Izvor: soundset radio brod

'Most za bolje sutra' Udruge Enas iz Slavonskog Broda