Hitno potrebna pomoć mladom 25. godišnjaku iz Rijeke

Hitno potrebna pomoć mladom 25. godišnjaku iz Rijeke

Ibrahim Punušković, predsjednik Centra kulture Roma Istre/ Foto: Facebook

Autor: Romski Portal/ Čedo Todorović

Mladi 25. godišnjak iz Rijeke Muhamed Sulejman koji je liječen od limfoma, razvila mu se aseptična nekroza oba kuka i zbog toga se ne može puno kretati. Kretnje su mu vrlo bolne i potrebna je ugradnja endoproteze kukova. Mladić se treba operirati u Specijalnoj bolnici za ortopediju i opću kirurgiju “DR. NEMEC” Matulji, a operacija bi trebala trajati 8 do 12 sati. Operacija košta 120 tisuća kn, a novčana sredstva su neophodno hitno potrebna i studenome ove godine treba se platiti još 100 tisuča kn.

„Gospođa Hamida je sa svojim KUD-om iz Rijeke prikupila oko 20 tisuća kn, i ovim putem joj zahvaljujemo, a doktor Nemec će dati popust oko 20 tisuća kn. U ovu akciju se uključio i naš prijatelj Đani iz Rijeke, te Fadil Hrustić“, rekao je za romski portal predsjednik Centra kulture Roma Istre, Ibrahim Punušković.

„Ovim putem zamoljavam širu javnost, prijatelje i sve koji su u mogućnosti pripomoći ovom mladiću kojem je cijeli život pred njime da pripomognu koliko su u mogučnosti. Mladić se nalazi u teškom zdravstvenom stanju te ne može stati nikako na noge. Mi pokušavamo od svih mogućih institucija tražiti pomoć, i od Centara za socijalnu skrb, od gradova, naših prijatelja iz Hrvatske koji su u vijećima romske nacionalne manjine i od udruga da skupimo što više novaca da se plati liječenje i operacija sina našega prijatelja. Ja sam inače ćlan Svjetske humanitarne organizacije Roma i ona će se isto uključiti u ovu akciju, te će se uključiti i Europska humanitarna akcija Roma. Nemam informacija koliko će oni donirati za svrhu ove humanitarne akcije. Obilazim svoje prijatelje po kučama i može se reći i da prosim za operaciju ovog mladića. Sve moje prijatelje, poznanike i suradnike sam kontaktirao i evo ja se ovom prilikom zahvaljujem svima koji žele pomoći i ja ču mu biti zahvalan do groba, jer radi se o mladom romskom životu“, rekao je za romski portal predsjednik Centra kulture Roma Istre, Ibrahim Punušković.

Novčana sredstva se uplaćuju na račun bolnice.

Svi koji mu žele pomoći mogu to uraditi na broj računa na ime:

Muhamed Sulejman.
Erste Banka.
Jadranski Trg 3A.
BROJ RAČUNA: 1500059268
IBAN RAČUN: HR3124020061500059268.
SWIFT CODE: ESBCHR 22.