Apel za pomoć Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava

Apel za pomoć Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava

Romski centar za promicanje i zaštitu ljudskih prava ovim putem zamoljava sve koji su u mogučnosti da pripomognu daljnjem radu Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava putem doancija ili sponzorstva.

Romski centar za promicanje i zaštitu ljudskih prava je dana 22.05.2017 godine, na kućnu adresu dobio od Trgovačkog suda iz Osijeka, stalna služba u Slavonskome Brodu Oglas o pokretanju skračenoga stečajnga postupka. U razgovoru sa stečajnom sutkkinjom, nam je odobrila rok od 30 dana da podmirimo dugovanje ili će ugasiti udrugu. Kako Romski centar trenutno nema financijskih sredstava da bi podmirili dug, ovim putem zamoljavam za donaciju ili sponzorstvo da bi mogli podmiriti dug u iznosu od 10.600,00 Kn, da udruga ne bude ugašena. Ako se budete odlučili na donaciju ili sponzorstvo, Romski centar bi na web stranice romskog portala i na web stranice romskog centra naveo da ste bili donator ili sponzor udruge.

Naime Romski centar za promicanje i zaštitu ljudskih prava od samog osnivanja radi na aktivno na zagovaranju poboljšanja kvalitete života romske zajednice i aktivno radi na integraciji romske zajednice u večinsko stanovništvo. Sa ciljem boljeg promicanja romske zajednice i boljeg informiranja romske zajednice i večinskog stanovništva o problemima, tradiciji i kulturi romske zajednice, osnovan je romski portal koji već 3 godine aktivno djeluje. Sami romski portal je financiran iz osobnih sredstava predsjednika Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava, to jest ja kao predsjednik sam platio hosting i domenu, te volonterski pišem novinske članke o aktivnostima romske zajednice i pratim događanja iz medija iz cijele regije i europske unije, te ih prenosim na navedenom portalu. Romski centar djeluje volonterski i bez ikakvih financijskih sredstava. Na natječaje se nismo mogli javljati jer nemamo osobu koja bi pisala projekte i zbog blokade računa.

Unaprijed vam se zahvaljuejmo na podršci.

Podaci za uplatu su:

Romski centar za promicanje i zaštitu ljudskih prava
Mrsunjska 47
35000 Slavonski Brod
IBAN: HR5023600001102433376