Apel za pomoć djeci tragično preminulih u Svibovcu Podravskom

Apel za pomoć djeci tragično preminulih u Svibovcu Podravskom

Foto/enciklopedija.hr
Autor: ROMI.HR
Dana 15. travnja 2016. u mjestu Svibovec Podravski nesretnim spletom okolnosti utopili su se Slađana Kalanjoš i Branko Bogdan, stanovnici obližnjeg romskog dijela naselja Donje Vratno općine Petrijanec.

Slađana i Branko pokušali su spasiti Brankovog brata Sandokana koji je upao u rijeku Dravu, no vodena struja bila je prejaka i nisu uspjeli isplivati na obalu.

Za sobom su ostavili osmero djece. Nakon njihove smrti skrbništvo nad djecom dodijeljeno je baki i teti, koje će uz pomoć ostatka obitelji odgajati djecu u njihovom domu kako se ne bi razdvajali.

Obitelj Bogdan živjela je u vlastitoj nedovršenoj kući i ovim putem vas molimo za pomoć kako bi se kuća dovršila i što prije uredila za život djece ovog tragično preminulog para.

Kuća ima dvije sobe, dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju i kupaonicu. Branko ju je sagradio uz pomoć lokalne trgovine građevinskim materijalom, uz otplatu. Unutrašnjost kuće nije uređena, a potrebno je provesti vodovodne i odvodne instalacije u kuću, napraviti septičku jamu te postaviti pločice i laminat u prostorijama.

Za ovo osnovno opremanje kuće potrebno je skupiti oko 25.000 kn, a primaju se i donacije namještaja, odjeće i obuće za djecu. Dobrodošla je i pomoć u građevinskim radovima.

Ovu akciju za pomoć djeci pokrenula je socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Varaždin, gospođa Dijana Posavec, koja će zajedno s obitelji pratiti skupljanje donacija i izgradnju i uređenje kuće.

Svu pomoć možete uputiti na baku djece, gospođu Irmu Oršuš. Njezin račun na koji se mogu uplatiti donacije je HR8323900013290651403 (HPB).

Izvor: Romi.hr